Museu dels Sants

El Museu dels Sants d’Olot té l’objectiu de presentar l’ofici dedicat a la fabricació artesanal d’imatgeria religiosa. Amb la voluntat d’ampliar-ne l’àmbit d’acció, també dedica una especial atenció a la resta d’oficis artesanals, a la cultura popular i tradicional i a la vida i obra de Marian Vayreda, un dels socis fundadors del primer taller d’imatgeria de la ciutat, juntament amb el seu germà Joaquim i amb Josep Berga i Boix: El Arte Cristiano.

Marian Vayreda, pintor i escriptor, va viure a la primera planta del Museu, on va escriure la novel·la La punyalada, obra cabdal de la literatura catalana.

El Museu està ubicat en un edifici neogòtic del segle XIX conegut com l’Art Cristià, la construcció del qual va començar a l’any 1890 seguint un projecte elaborat per l’arquitecte modernista Joaquim Codina i Matalí, per encàrrec de Joaquim Vayreda.

Edifici de l’Art Cristià
Carrer Joaquim Vayreda, 9 – 17800-Olot

972 26 67 91

Feiners: de 10 a 13 h i de 15 a 18 h
Dissabtes: d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
Diumenges i festius: d’11 a 14 h
Dilluns tancat

Calendari dels dies d’obertura i tancament del 2023

Entrada individual: 3 euros
Entrada combinada (Museu de la Garrotxa i Museu dels Sants):
4 euros
L’entrada combinada té una validesa de 30 dies.
Estudiants, aturats i carnet jove: entrada gratuïta
Jubilats: 50% de descompte
Grups organitzats (20 persones): 50% de descompte

Les entrades es compren a la taquilla del Museu.

Escape room 

Un Sacco di Sangue

Cada dissabte, a les 19.30 h

Des de fa diverses setmanes estan arribant al Museu dels Sants un seguit d’amenaces molt inquietants. El perill sembla imminent. Podreu entrar al Museu per mirar de treure’n l’entrellat, però només els més intrèpids i astuts aconseguiran sortir-ne abans que s’esgoti el temps.

Veniu sols o en grup i atreviu-vos a sortir d’aquesta escape room investigant entre les sales i els passadissos del Museu. Teniu només setanta minuts per resoldre el misteri.

Més info

Activitats familiars

Famílies! Al Museu de la Garrotxa i al Museu dels Sants hi trobareu activitats per fer amb els infants de totes les edats, racons per conèixer l’essència dels Museus a través del joc i l’experimentació. També podeu demanar un quadern d’activitats per fer al llarg de la visita.

Recordeu que l’entrada per als menors de 16 anys és gratuïta.

Més info