fbpx
EXPOSICIONS

“La ira. Els pecats capitals”

Sincronies 2

1 d'abril - 20 d'agost de 2023, Museu dels Sants

“La ira. Els pecats capitals”

Una exposició que aprofundeix en temàtiques com la violència militar, religiosa i del mateix Estat, la iconoclàstia, la tortura, el cos humà i la violència política.

El 2023 seguim amb una nova proposta del projecte Sincronies. Aquest projecte es va iniciar el 2021 amb l’exposició “La supèrbia” i vol acabar sent una sèrie de set exposicions que repassi els pecats capitals a partir del fons propi del Museu dels Sants i de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació Vila Casas, amb la qual l’Ajuntament d’Olot té un conveni de col·laboració.

El pecat és una falta, una ofensa, una transgressió plena i conscient d’allò que es té per bo. La seva etimologia és prou reveladora: del llatí pecco (‘ensopegar’, ‘cometre un error’), del qual deriva la paraula peccatum (‘delicte’, ‘falta’ o ‘acció culpable’). Tanmateix, al llarg de la història de l’art aquest terme ha transmutat de manera significativa fins al punt que la societat líquida d’avui —tan hedonista i individualista— l’ha alliberat per fer-ne un de propi.

La selecció de peces i el comissariat van a càrrec de Natàlia Chocarro, responsable de col·leccions de la Fundació Vila Casas, i vol fer present com la societat contemporània difereix substancialment de la interpretació dels pecats que en el seu temps en va fer l’Església. Analitzar-ho, interpretar-ho i trobar-hi els punts en comú i les divergències són les qüestions que volem desvelar en el marc del Museu dels Sants.


Activitats Relacionades:

Go to Top