Marc

Marc
Lluís Hortalà

DATA D’INAUGURACIÓ
21 d’octubre de 1995

TEMA
Formes

MATERIAL
Ferro

MIDES
800 x 1600 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
Rubau-Tarrés, S.A.

UBICACIÓ
Av. de Sant Jordi , Eixampla Malagrida

Es tracta d’un enorme marc rectangular de línies rectes, molt apaisat i de doble llargada que alçària. La part interna del marc no és perpendicular a les cares, sinó que convergeix cap al centre per augmentar, d’aquesta manera, la sensació de perspectiva. Descansa directament sobre la gespa del prat on està ubicat i està pintat de color blau cel.

Aquesta obra, inicialment intitulada Olot, formava part del projecte: ciutat, art i cultura, i la seva idea bàsica era veure el paisatge d’Olot des d’un cantó o l’altre del marc. En la seva ubicació definitiva, davant de Can Gou, des d’una banda del marc es pot veure un racó dels paratges de la Moixina i, de l’altra, es veu Olot i Sant Esteve, Sant Francesc i l’horitzó de les muntanyes de l’Alta Garrotxa.

Inicialment es preveia fer aquesta obra de ciment pòrtland i amb un banc al davant, però finalment es va fer de metall per donar-li més dignitat. La maqueta del projecte es va fer pública el setembre de 1992 al ple de l’Ajuntament , i va provocar una forta polèmica i un animat debat artístic entre els diferents representants dels grups municipals.

El llavors alcalde Pere Macias va recordar, en la inauguració del 21 d’octubre de 1995, que el projecte havia estat possible mercès a l’empresa Rubau-Tarrés SA amb l’aportació de l’1% del pressupost de qualsevol obra pública que s’ha de destinar a cultura.

BIBLIOGRAFIA

La Comarca d’Olot. Olot. núm. 826 (26 octubre de 1995), p.9.
Catàleg exposició Lluís Hostalà. Right place, wrong time. CAMJAP. Fundaçào Calouste Gulbenkian, 2003.

També et pot interessar:


Torna a l'inici