Memorial Ernest Lluch

Memorial Ernest Lluch
QUIM DOMENE

 

DATA D’INAUGURACIÓ
2010

TEMA
Homenatge / Recordatori

MATERIAL
Acer corten

MIDES
180 x 160 x 376 cm

FORMA D’INGRÉS
Encàrrec / Compra

FONT D’INGRÉS
Ajuntament d’Olot

UBICACIÓ
Plaça Ernest Lluch

Escultura dedicada a la figura d’Ernest Lluch, assassinat per ETA l’any 2000. La peça configura un espai de recolliment i reflexió on l’espectador és invitat a seure davant d’un monòlit, una planxa d’acer oxidat que parteix dels peus de l’espectador i s’eleva davant seu. Als terra si pot llegir el text: El socialisme és portar la màxima llibertat, la màxima igualtat la màxima fraternitats possibles a persones que viuen en societat. Signat per Ernest Lluch Davant l’espectador s’aixeca un tòtem, una planxa d’acer corten on hi diu : La ciutat d’Olot a Ernest Lluch. 1937-2000

En conjunt la peça es tanca cap a si mateixa, buscant la complicitat de l’espectador, invitant-lo a seure i així tancar-se en aquest espai de reflexió.

Lluch va ser una persona molt vinculada amb la ciutat d’Olot, la seva tràgica molt va commoure a la societat civil catalana i espanyola, estenent una onada de sol·lidaritat amb la família i d’oposició al terrorisme. L’escultura és una acció més per a fer perdurà la memòria del polític assassinat.

www.quimdomene.com

 

També et pot interessar:


Torna a l'inici