Parella

Parella
Rosa Serra Puigvert

DATA D’INAUGURACIÓ
25 de juliol de 1994

TEMA
Persones

MATERIAL
Bronze

MIDES
114 x 70 x 25 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
Rosa Serra Puigvert

UBICACIÓ
Pati Hospital Sant Jaume, Nucli Antic

Aquest monument consta d’una base formada per quatre columnes de pedra de diferents alçàries. Tres tenen un diàmetre de 30 cm i respectivament 110, 94 i 73 cm d’alt. La tercera té un diàmetre de 94 cm i només 48 cm d’alt. Aquesta darrera, convenientment buidada, inclou en el seu interior un brollador.

Sobre la columna més alta s’hi ha col·locat l’escultura en bronze composta per una parella home-dona, de formes molt simples seguint les línies d’esquematització característiques de l’escultora, i units lateralment amb una única línia vertical. El grup és un homenatge a la gent gran.

Segons el comentari publicat a El Punto (Madrid, 23 setembre de 1994), l’escultura “imagina al humano hombre-mujer hombro a hombro; una unidad, un aliento en la aventura vivencial”.

Es va inaugurar el 25 de juliol de 1994 coincidint amb l’acabament de les obres de reforma i ampliació dels serveis d’urgències, radiologia i admissions de l’Hospital Sant Jaume, de la rehabilitació del pati interior i de la col·locació de la primera pedra del nou edifici. L’acte va estar presidit pel llavors conseller de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, Xavier Trias. També hi assistiren el delegat de Sanitat de Girona, Pompeu Pascual; el vicepresident del Parlament, Arcadi Calzada, i el batlle Pere Macias.

INSCRIPCIONS

A la columna “Rosa Serra”.

BIBLIOGRAFIA

La Comarca d’Olot (Olot) núm. 767 (28 juliol 1994) portada i p.15.
Diari de Girona (Girona, 26 juliol 1994).

També et pot interessar:


Torna a l'inici