Estrats de reserva

Estrats de reserva
Joan Carrillo Romero

DATA D’INAUGURACIÓ
18 de setembre de 1998

TEMA
Formes

MATERIAL
Fang

MIDES
123 x 530 x 120 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
XIV Fórum de Teatre d’Olot

UBICACIÓ
Grederes volcà Montsacopa, Morrot

El monument o escultura està format per una trentena de blocs desiguals que imiten els estrats de sediments que de tant en tant es poden veure en una fractura de terreny. Els objectes emmotllats que conté aquesta obra i que representen els sediments arqueològics són un reflex de la deixalleria del segle XX. La intenció de Carrillo era que el conjunt quedés integrat a la gredera del darrere del cementiri d’Olot –una antiga explotació minera d’inclinació gairebé vertical.

Estrats de reserva està dominada per les tonalitats fosques semblants a les de la greda en aquell indret. El color definitiu ve donat per esmalts de cobalt i coure  que s’han aplicat sobre el fang refractari amb el qual s’ha realitzat l’obra. Les peces no estan alineades, sinó que es pretén donar al conjunt la sensació de superposició natural.

L’obra va ser un encàrrec del XIV Fòrum de Teatre d’Olot i és una al·legoria dels residus urbans. Es va inaugurar el dia 18 de setembre a la nit, en ple espectacle de foc i dins els actes de cloenda del Fòrum.

 
Actualment la peça ha estat malmesa per diverses bretolades

BIBLIOGRAFIA

JANER, E. Plàstica olotina actual, Imp. Alzamora 1981.
ESTÉBAN, R. “Joan Carrillo crea una al·legoria dels residus urbans per a les grederes d’Olot” El Punt  (27 set 1998)  p.49.

També et pot interessar:


Torna a l'inici