Els guardians de l’aigua

Els guardians de l’aigua
Moisès Villèlia Sanamartín

 

DATA D’INAUGURACIÓ
10 de setembre de 1990

TEMA
Formes

MATERIAL
Pedra

MIDES
265 x 500 x 700 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
Nestlé S.A.

UBICACIÓ
Passeig de Barcelona , Eixample Malagrida

Aquest conjunt escultòric presenta una planta quadrada i quatre columnes d’acer inoxidable a la part posterior unides entre si. En dos dels laterals del quadrat s’alcen vuit fragments cúbics que sostenen sobre un pal uns elements de pedra grisa de forma sinuosa. Els vuit elements franquegen un estany rectangular que hi ha al mig que rep aigua de les quatre columnes metàl·liques. Els vuit elements, a mode de tòtems -que formalment recorden els parquímetres públics- semblen vigilar atentament el preuat líquid que vessa de les columnes que, a la vegada, ens fan pensar en gruixudes canyes de bambú a les quals s’han practicat forats i que desprenen llum dirigida cap a diverses direccions, cosa que dóna al conjunt un cert aspecte màgic, molt vistós en fer-se fosc.

Aquesta escultura va ser inaugurada el 10 de setembre de 1990 dins els actes commemoratius del mil·lenari de Catalunya. El títol de l’obra és Els guardians de l’aigua. Inicialment comptava amb elements d’aigua i llum, però actualment el llum no funciona. El conjunt escultòric va ser patrocinat per l’empresa Nestlé que tenia la seva seu molt a prop d’on es va instal·lar l’obra.

 

INSCRIPCIONS

Darrere les columnes hi ha un petit banc amb una placa de bronze amb la inscripció següent: “Els guardians de l’aigua / conjunt escultòric de Moises Villèlia / patrocinat per Nestlé / Al·legoria al mil·lenari de Catalunya / inaugurat el dia 10 de setembre de 1990 / essent president de la Generalitat el M. Hble. Sr. Jordi Pujol i alcalde / de la ciutat, el Sr. Pere Macias”.

 

BIBLIOGRAFIA

La Comarca (Olot) num 576 (20 setembre 1990) p.23.

També et pot interessar:


Torna a l'inici