Ressò del Pirineu

Ressò del Pirineu
Jaume Lloret Sidera

DATA D’INAUGURACIÓ
Primavera de 1995

TEMA
Homenatge

MATERIAL
Pedra

MIDES
218 x 120 x 115 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
Els Picariques & Jaume Lloret Sidera

UBICACIÓ
Parc dels ocells, Les Tries – Les Mates

L’escultura consta d’un bloc de pedra vermellosa que conserva en gran part la seva forma natural. Té gravades, al davant, una tela sobre la qual descansa un violoncel. Més a la dreta hi veiem l’arquet i una partitura amb la primera línia d’un pentagrama i unes notes. A la part del darrere hi  ha el relleu de l’església de Sant Martí del Canigó.

Es tracta d’una escultura realitzada en homenatge a Pau Casals (El Vendrell 1876 – Puerto Rico 1973), compositor i violoncel·lista, fundador de l’Ecole Normale de Musique de París, fundador a Barcelona de l’Orquestra Pau Casals, ambaixador per la pau de l’ ONU, que va compondre l’Himne de les Nacions Unides.

Cedida per l’autor conjuntament amb l’Associació Cultural Els Picariques a la ciutat d’Olot, el 1995.

INSCRIPCIONS

Inclou les inscripcions següents: “A Pau Casals / 1876-1973” “El cant dels ocells” (sobre la partitura) i “Sant Martí del Canigó” (sota l’església). Al darrere de la peanya hi ha una placa de bronze amb la inscripció següent:” Ressò al Pirineu / Obra de Jaume Lloret i Sidera / En Homenatge a Pau Casals / cedida conjuntament amb / l’Associació cultural / colla Els Picariques / a la ciutat d’Olot / Olot primavera 1995.

BIBLIOGRAFIA

Mision (Olot) núm.64 (22 desembre 1956).
VERDAGUER, C. L’Escultura a Olot. Diccionari biogràfic d’autors. Olot, Ed. El Bassegoda, 1987.

També et pot interessar:


Torna a l'inici