Concavitat

Concavitat
Rosa Serra Puigvert

DATA D’INAUGURACIÓ
1982

TEMA
Persones

MATERIAL
Pedra

MIDES
80 x 145 x 76 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
Rosa Serra Puigvert

UBICACIÓ
Jardí escales Sant Pere Màrtir, Sant Pere Màrtir

L’escultura representa una figura femenina ajaguda, concebuda dins l’estilització característica de les obres de Rosa Serra. És tracta d’una figura femenina de línies arrodonides, molt simple i sintètica. Podríem dir que està treballada a grans volums, en els quals els detalls anatòmics sovint queden reduïts a un traç o a una simple ondulació. Les proporcions es desequilibren i tendeixen a posar en relleu la feminitat i sensualitat de la figura, que resta però sospesa en un moment estàtic, irreal i enigmàtic.
 
L’escultura que ens ocupa, cedida a Olot per l’autora, es va  inaugurar el 1982 al jardí situat al peu de l’escalinata del barri de Sant Pere Màrtir, a l’extrem de l’avinguda del Doctor Joaquim Danés.

Aquesta peça, juntament amb l’obra Gran tors que es va col·locar a Girona sota el pas elevat del tren (carrers Figueres i Artillers), havien estat exhibides, la primavera anterior, a la via pública olotina, concretament a la plaça del Rector Ferrer coincidint amb l’exposició de Rosa Serra a la galeria d’art Sant Lluc.

BIBLIOGRAFIA

FLUVIÀ, M. “L’escultura a Olot, Rosa Serra” La Comarca núm 191, Olot (18 nov 1982).
“Escultures de Rosa Serra als carrers d’Olot i Girona”. La Comarca d’Olot, Olot núm. 174 (1-7 1982), p.4.
El Punt (Girona) (13 juliol 1982).

També et pot interessar:


Torna a l'inici