Babel

Babel
Quim Domene Berga

DATA D’INAUGURACIÓ
1999

TEMA
Formes

MATERIAL
Ferro

MIDES
300 x 288 cm

FORMA D’INGRÉS
Encàrrec

FONT D’INGRÉS
Ajuntament d’Olot

UBICACIÓ
Plaça Campdenmàs, Nucli Antic

Es tracta d’un volum de ferro en forma d’espiral ascendent que ens recorda l’esquema de l’antiga representació de la torre de Babel, només  com a forma geomètrica i sense cap detall arquitectònic. Aquesta peça és en realitat una font i està situada enmig d’un estany circular de pocs centímetres de fondària.

Pensem que l’artista ha concebut aquesta peça, contràriament al malentès provocat en construir la llegendària torre de Babel,  a favor de la solidaritat entre els pobles, que aquí estan agermanats al voltant de l’element més vital existent al planeta i com a símbol de reflexió de les relacions humanes. El significat de l’escultura està molt lligat a l’entorn on està ubicada l’obra, una zona de població majoritàriament nouvinguda i procedent de diversos indrets.

Aquesta escultura era en principi un dels treballs artístics presentats durant el Fòrum de Teatre de 1997.

INSCRIPCIONS

El sòcol circular que emmarca la font porta gravada una inscripció -inicialment pensada per envoltar la torre- formada amb la paraula aigua escrita en diversos idiomes: “AIGUA UR WASSER MY-IM AGUA   AUGA   BO# ACQUA EAU WATER GIO APA SU PANI ÁGUA VEPÓ.”

BIBLIOGRAFIA

La Comarca d’Olot (Olot) núm 589 (20 desembre 1990), p.15.
DOMENE, Q. Públic Work: 1996 – 2003. Olot. La fàbrica del riu, 2000, p.7.

També et pot interessar:


Torna a l'inici