Porta

Porta
Begoña Uriarte

DATA D’INAUGURACIÓ
1996

TEMA
Formes

MATERIAL
Pedra

MIDES
245 x 132 x 35 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
I Simposi Inter. d’Escultura

UBICACIÓ
Prats de la Mandra, Eixample Malagrida

L’escultura consta d’un mur de pedra rectangular i en format vertical, enmig del qual s’ha retallat una silueta humana de contorn molt simple. Del punt més alt del cap de la silueta segueix una estreta escletxa vertical que divideix en dues parts el mur.

Segons l’artista, la porta és un lloc de pas, un punt de pas entre un espai i un altre. Té un pas permanent, sense obstacles ni traves, que es pot travessar. Només cal desitjar-ho. Té simbolitzat el perfil humà perquè justament va adreçat a totes les persones que estiguin disposades a franquejar espais i superar els obstacles interiors, creats, la majoria de vegades per ells mateixos, i poder arribar, d’aquesta manera, a ser un ser més ric i suposadament més complet.

El monument és un dels treballs que es realitzaren durant la setmana del I Simposi Internacional d’Escultura que es va celebrar a Olot l’estiu de 1986. Aquest Fòrum va ser una de les accions organitzades per la Fundació Pública recentment creada i destinada a tenir cura de l’Escola de Belles Arts i l’Escola de Música. La programació d’una sèrie d’activitats puntuals, en el camp de les Belles Arts i la Música ferien veure als olotins, d’una manera palpable i entenedora, la reorganització pedagògica que es preparava de cara al curs 1986-87, i es preveia l’oportunitat d’impartir ensenyaments reglats en aquests camps, cosa que desvetllaria l’interès pels processos artístics .

Els diferents artistes que van participar en el simposi, a més de Begoña Uriarte, Isabel Banal, Miquel Fluvià, Christiane Guillaubey i Enric Sala, van realitzar les obres a l’aire lliure i en contacte amb el  públic assistent, que va poder observar i seguir com un bloc de pedra es transformava en una escultura.

BIBLIOGRAFIA

Catàleg I Simposi Internacional d’Escultura. Olot Impremta Aubert 1986.
La Comarca (Olot) núm. 374 (24 juliol 1986) p. 15 – 15.

APADRINADA PER

Escola Malagrida

També et pot interessar:


Torna a l'inici