Vol de pau

Vol de pau
Miquel Fluvià Font

DATA D’INAUGURACIÓ
1986

TEMA
Animals

MATERIAL
Pedra

MIDES
220 x 120 x 75 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
I Simposi Inter. d’Escultura

UBICACIÓ
Plaça Rosella, Bonavista

Un gros bloc de pedra sense desbastar que porta gravada en una de les cares la silueta d’un ocell. És un colom molt esquematitzat i molt més polit que la resta del bloc de pedra. Du una branqueta a la boca. L’ocell, està realitzat en relleu sobre la pedra, amb un treball acurat a la zona del colom per deixar una textura més rugosa al seu entorn i remarcar el contrast entre ordre i desordre, guerra i pau: a cops de punxó demanant la pau.

Es tracta d’una escultura realitzada dins el marc del I Simposi Internacional d’Escultura celebrat a Olot el 1986, a través del qual es va poder veure el treball de l’escultor, des del moment en què disposa de la pedra sortida de la pedrera fins a la col·locació de l’obra en l’indret adequat .

“El que he volgut materialitzar –explica Fluvià- amb la meva obra ha estat la plasmació plàstica d’una de les coses de les quals està més mancada aquesta societat en què vivim, potser la que més, la pau. El perquè d’aquesta tria és ben senzill, només cal que surtis al carrer i et posis en contacte amb el món, sincerar-t’hi, i immediatament trobes a faltar al teu entorn l’equilibri, és a dir, un sinònim indefugible de la pau.”

“Per representar-la plàsticament vaig voler que fos entenedor per a una gran majoria de gent, car la pau hauria de ser patrimoni de tots, i el camí que vaig escollir va ser el de plasmar-ho per mitjà d’un símbol universal: el colom. Veure un colom en vol produeix la mateixa íntima sensació de pau a un català, a un rus, un nipó o un ianqui, identificant-lo ensems com a símbol. Partint d’aquí vaig estudiar el colom, vaig estilitzar-lo i simplificar-lo fins a convertir-lo en una línia i que, tot i aquesta esquematització, no perdés comprensió per a una ment oberta.”.

INSCRIPCIONS

Al lateral esquerra hi figura “M. Fluvià” i a la part posterior hi ha una placa de bronze amb la inscripció següent: Ajuntament d’Olot / I simposi / internacional / d’escultura / Vol de Pau / Miquel Fluvià”.

BIBLIOGRAFIA

I Simposi Internacional d’Escultura, catàleg editat en motiu de l’exposició realitzada a la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa. Olot, Ajuntament d’Olot 1986, p. 6 i 7.
VERDAGUER, C. L’Escultura a Olot. Diccionari biogràfic d’autors. Olot, Ed. El Bassegoda, 1987.

També et pot interessar:


Torna a l'inici