Des que l’any 2003 va començar a Olot el Voluntariat per la Llengua amb 20 parelles lingüístiques, un total de 1.326 parelles han participat del projecte. El projecte compta amb una xarxa d’establiments adherits que hi col·laboren i hi donen suport, oferint descomptes a les parelles lingüístiques.

Deu anys més tard, el 2013, el projecte va estendre’s més enllà d’Olot cap als municipis de la Garrotxa. Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts i Besalú es van unir al Voluntariat per la Llengua. L’any passat, 78 parelles lingüístiques van participar del projecte, de les quals 15 eren de pobles de la Garrotxa i la resta de la ciutat d’Olot.

A tota la demarcació de Girona, 37 municipis participen en el VxL, i 175 entitats i 266 establiments col·laboren amb el VxL.

Celebració dels 15 anys amb un acte amb Adama Boiro

El proper dijous 8 de novembre, a les 18.30 h a Can Monsà, serà el tret de sortida del Voluntariat per la Llengua 2018-2019 a Olot. Es presentaran les parelles i després hi haurà una festa oberta a tothom per celebrar els 15 anys del projecte a la ciutat. Comptarem amb la presència d’Adama Boiro, mediadora cultural i activista a favor dels drets de les dones, que ens parlarà del concepte d’integració. Serà presentada per Catalina Sellas, presidenta d’Alba, Associació de Dones de la Garrotxa.