La Biblioteca Marià Vayreda ha proposat dos títols, que els participants havien de llegir i elaborar-ne un bibliotràiler.

La iniciativa anava dirigida als alumnes de cinquè de primària i el dia de Sant Jordi es lliurarà el Primer, Segon i Tercer premi.

Un total de 240 alumnes de sis escoles d’Olot han participat al Segon Concurs de Bibliotràilers de Sant Jordi, de la Biblioteca Marià Vayreda. El concurs va dirigit a alumnes de cinquè de primària i hi ha participat alumnes del Cor de Maria, l’escola de Sant Roc, el Pla de Dalt, el Petit Plançó, l’Escola Pia i l’escola Volcà Bisaroques.

Des de la biblioteca se’ls ha proposat dos llibres: Thornhill: orfenat de noies, de Pam Smy i El segrest de la bibliotecària, de Margaret Mahy. En grups d’entre quatre i vuit infants, han triat una de les lectures proposades, l’han llegida i n’han fet un bibliotràiler. En total han presentat 43 vídeos.

Un bibliotràiler o booktrailer és un vídeo curt que té com a objectiu presentar de manera breu i visual l’atmosfera d’un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que suggereixi i generi interès al lector per llegir-lo.

D’entre tots els vídeos participants, el jurat ha escollit el Primer, Segon i Tercer premi. S’ha valorat la creativitat, el guió i la qualitat artística i tècnica. Aquest divendres, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, es farà l’acte de lliurament dels premis a la sala El Torín, amb un espectacle de màgia d’en Sanyes, ambientat en els llibres proposats.