En l’edició d’enguany del Festival Entranyes hi ha un clar protagonista: el riu Fluvià.

Durant el 21 i 22 d’octubre el Barri de Sant Miquel – les Tries s’omplirà de teatre, activitats, tallers, exposicions i passejades vora el riu.

Arriba una nova edició del Festival Entranyes, el festival de teatre que remou. La programació s’emmarca entre el 21 i 22 d’octubre i pren el motiu de l’aigua com a element central. Com cada any, l’objectiu del Festival és remoure i connectar amb el nostre passat i el nostre ric territori, amb llargues tradicions i diverses cultures.

Durant dos dies el Barri de Sant Miquel s’omplirà d’obres de teatre, activitats, tallers, exposicions i passejades vora el riu que ja ha iniciat fa dies amb la construcció d’un taller comunitari en el qual hi participen establiments i entitats de Sant Miquel.

El motiu d’enguany: l’aigua

En l’edició d’enguany es vol donar a conèixer una part molt important del barri de Sant Miquel: el riu Fluvià. Per això, dins la programació hi ha prevista l’exposició “L’aigua és vida”, un recull de fotografies antigues del riu Fluvià que ens mostraran la importància de l’aigua i del teixit social que es genera al seu voltant.

L’exposició anirà acompanyada d’un projecte participatiu dirigit i d’una passejada vora el riu, amb la finalitat d’apropar, fomentar i enfortir les relacions entre les persones i ajudar a construir marcs d’interacció on petites intervencions artístiques, el contacte amb la natura i l’aigua, siguin un vincle de cohesió entre les persones.

La programació

El Festival s’estrenarà el mateix dissabte 21 d’octubre a les 10 h del matí amb la recollida pels diferents establiments i entitats del barri que participen en el taller comunitari “L’Aigua és vida”. Aniran acompanyats pel grup de percussió Trenkabaquetes, fins arribar al Casal on es farà el mural. A les 12 h del migdia s’inaugurarà l’exposició “L’aigua és vida” i es podrà veure totes les tardes al casal de 17 a 19 h i els dissabtes de 10 a 12 h fins al 25 de novembre.

El mateix dia hi haurà en marxa durant tot el matí l’”Estalvia Energia!”, una parada amb representació de diferents espais de la llar on t’ensenyaran a consumir menys energia i de manera més eficient.

El dissabte a la tarda, la Plaça de Sant Miquel acollirà l’espectacle “Kumulunimbu” de la Cia. Ortiga, una història d’amistat entre una nena i un núvol que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. A continuació, a les 18.30 h gaudirem d’un segon espectacle davant del Casal titulat “Tot sol… i núvol”, una peça de clown contemporani de la Cia. Le Puant.

Finalment, el festival clourà la seva programació el diumenge 22 d’octubre amb una passejada des del Pont de Palau fins al Molí d’en Climent per la vora del riu amb explicacions d’en Gil Anglada i l’Emili Bassols.

El Festival Entranyes és un festival amb consciència social que prové d’una de les actuacions del Consell de Barri de Sant Miquel – les Tries en el marc del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM).

Descarrega’t el programa del festival