fbpx
LLETRES

Gran Dictat Popular de Sant Jordi

Dimarts 23 d'abril de 2019, 18 h, Plaça de l’U d’Octubre

Gran Dictat Popular de Sant Jordi

Cinquena edició del Gran Dictat Popular. Enguany, Jenni Rodà és l’escriptora que elaborarà el conte en què es basarà el dictat de Sant Jordi. A la mitja part, mentre s’espera l’entrega de premis, hi haurà una actuació musical.

Per participar al dictat no cal inscripció prèvia. Qui hi vulgui participar ha de ser un quart abans de començar.

No és un dictat convencional, sinó que cal omplir les paraules que falten en un text. El text és un conte que un escriptor ha ofert per a l’activitat i en el qual falten 15 paraules. Els participants tenen aquest text al davant i van escrivint les paraules que hi falten en funció de la categoria en què participen. El conte es llegeix dues vegades.

El dictat té tres categories: A (5è-6è de primària, 1r i 2n d’ESO), B (de 3r d’ESO a 18 anys) i C (més de 18 anys). Els participants de la primera categoria només han d’escriure les 5 primeres paraules del primer paràgraf; els de la categoria B, les 5 del primer més les cinc del segon paràgraf; els de la categoria C, totes 15 paraules del conte.

En aquest dictat, que no és un dictat, es tenen en compte els encerts, no pas els errors, de tal manera que les persones de la categoria A que escriuen bé 3 paraules de les 5, entren en el sorteig d’un premi; els de la categoria B, hi entren si n’escriuen bé 7 de les 10 i, finalment, els de la categoria C entren en el sorteig d’un premi si n’encerten 12 de 15.

Aquesta activitat forma part del +MOT, el conjunt d’actes complementaris al Festival MOT.


Ho organitza: Servei de Català d’Olot-la Garrotxa


Activitats Relacionades:

Go to Top