L’Ajuntament d’Olot ha unificat els serveis de cultura i educació en una única àrea.

A Olot, cultura i educació ja fa temps que estan fortament interconnectades. L’educació no és només a les aules i posa el focus en la persona a totes les edats. Les escoles cada vegada demanen més experiències creatives i artístiques i les pràctiques de consum cultural són, en sí mateixes, una important font d’experiències educatives i creixement personal.

Unir cultura i educació no pretén sumar sinó multiplicar. No es vol situar dos àmbits separats sota un mateix paraigües sinó que la intenció és hibridar programes, barrejar equips, crear projectes que superin fronteres i trenquin amb els compartiments estancs. A les persones que hi treballen se’ls  demana que pensin, ara més que mai, des d’una òptica més oberta on la cultura i l’educació són una sola cosa.

On ens trobareu?

Carrer Hospici, 8 (2a planta)
17800 Olot (Girona)
972 27 27 77 – 972 27 00 49

cultura@olot.cat / educacio@olot.cat

HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC: de dilluns a divendres de 9.30 a 14 h

Per què ens hem unit?

  • Per impulsar i fomentar l’activitat cultural en el sistema educatiu.
  • Per impregnar d’art i cultura l’educació.
  • Per enriquir les activitats culturals amb processos educatius formals.
  • Per transformar l’educació per mitjà de les arts i les arts per mitjà de la pedagogia.
  • Per dotar la cultura de la irrenunciable dimensió educativa.
  • Perquè les emocions són la clau de l’aprenentatge.

Les polítiques i els projectes culturals i educatius persegueixen una mateixa fita: augmentar el nostre nivell de felicitat a través del coneixement i de l’experiència emocional de l’art. Esdevenir persones més crítiques, més reflexives, més diverses, més solidàries, més empàtiques i més lliures contribuint a la plena realització personal. Si aquests són els valors que mouen la ciutadania, aconseguirem viure en una societat més justa, més equitativa, més solidària, més cohesionada, més inclusiva, més culta i més pacífica.