fbpx
EXPOSICIONS

Mirades compartides

10 de juny - 17 de juliol de 2022, Sala 15

Mirades compartides

“Mirades compartides” és un projecte que uneix els joves de 1r d’ESO de l’Institut Escola Greda d’Olot amb les persones grans que viuen a la residència La Caritat. Aquesta proposta té com a objectiu possibilitar la transmissió de coneixements de manera intergeneracional per connectar amb les emocions i per expressar-les a través de l’art, afavorint el benestar personal i obtenint una major cohesió social.

Aquest projecte va iniciar-se el març, quan els joves van visitar els magatzems del Museu i les sales d’exposició i van votar les tres peces que més els havien agradat d’entre les set que prèviament s’havien seleccionat. Llavors van ser les persones grans qui van acabar per escollir l’obra guanyadora. Va ser Nens jugant, de Leonci Quera. Amb la tria feta, el Museu va portar a la residència una versió més reduïda de l’escultura perquè els residents la poguessin conèixer i treballar. Totes les aportacions i impressions que van sorgir van ser explicades pels mateixos avis i àvies al Greda, on l’alumnat també va poder aportar les seves visions. Així mateix, la peça va servir per comentar moltes vivències relacionades amb el joc.

Durant el mes de maig tant els estudiants com la gent gran han participat en tallers per anar treballant Nens jugant amb la tècnica artística que han escollit conjuntament i que més els interessa explorar. L’escultura guanyadora així com la resta de treballs fets també formen part de l’exposició.

“Mirades compartides” és una continuació d’“El Museu entra a casa”, un projecte que va portar els veïns de les residències La Caritat i Montsacopa als magatzems dels Museus d’Olot i que va tenir una molt bona acollida.


Activitats Relacionades:

Go to Top