fbpx
XERRADES

A què s’enfronta la vulcanologia del futur?

A càrrec de Joan Martí Molist, doctor en Geologia i professor investigador del CSIC

Divendres 20 d'octubre de 2023, 19 h, Espai Cràter

A què s’enfronta la vulcanologia del futur?

Els volcans són un element geològic fonamental en l’evolució del nostre planeta ja que, a més d’ajudar a modelar-lo i permetre-hi l’aparició de la vida, estan estretament relacionats amb la tectònica de plaques, el creixement de l’escorça, la dinàmica del mantell, l’evolució de l’atmosfera, el canvi climàtic i pràcticament qualsevol aspecte de la dinàmica global de la Terra.

La ciència que els estudia, la vulcanologia, s’enfronta a reptes cada cop més complexos pel nivell de globalització  i l’elevada dependència tecnològica de la societat moderna. Tot això fa que haguem d’aprofundir cada cop més en el coneixement dels recursos naturals, energètics i minerals, i en els riscos associats dels volcans per tal de garantir la sostenibilitat i la resiliència de la nostra societat.

En aquesta xerrada, analitzarem les necessitats i reptes més importants de la vulcanologia del futur, des d’una perspectiva objectiva i crítica, confrontant el que ens agradaria tenir i el que podrem tenir en relació amb els volcans que ens envolten.

 

Conferència inclosa dins la programació del cicle “Els grans interrogants de la ciència”, organitzat pel Consorci SIGMA, l’Espai Cràter i el PEHOC. Retransmissió en directe al canal de YouTube @interrogants_ciència

Activitat dins de la Setmana de la Vulcanologia.


Activitats Relacionades:

Go to Top