fbpx
DANSA

Àer

Laia Santanach

Divendres 26 d'abril de 2019, 13.30 h, Teatre Principal d’Olot

Àer

Àer és una peça de dansa contemporània i música electrònica que revisa una dansa tradicional popular: el contrapàs. Àer reflexiona sobre l’origen i execució del contrapàs, un ball d’origen religiós i embrió de la sardana, de caràcter solemne i executat originàriament només per homes. Sense perdre de vista els trets essencials d’aquesta dansa tradicional, Àer n’actualitza la coreografia i la música, personalitza la mirada, replanteja les circumstàncies socials i aspectes com les restriccions de gènere o les creences, procura obrir les portes a una corrent d’aire fresc.

Àer va ser el projecte guanyador de la tercera edició del Premi Delfí Colomé, atorgat a projectes de creació que parteixin de la dansa tradicional catalana. Tot i que l’estrena està prevista pel festival Ésdansa 2019, en el marc de la Jornada Professional del Sismògraf es podrà veure una mostra del procés de creació.


Idea i direcció: Laia Santanach / Coreografia: Laia Santanach en col·laboració amb els intèrprets / Ballarins: Anna Hierro, Laia Santanach, Mario g.Sàez / Composició musical: Carlos Martorell / Assistent de coreografia/ull extern: Núria Guiu / Assessorament específic del contrapàs: Lali Mateu, Carles Mas / Imatge: Ignasi Castañé / Vestuari: Maria Sala de Buen / Disseny d’il·luminació: Joana Serra / Producció: El Climamola, Marine Budin / Agraïments: Maria Zuleta

Go to Top