fbpx
TEATRE

Amazones

Dimarts 8 de març de 2022, 17.30 h, Teatre Principal d’Olot

Amazones

Dones que es manifesten per reclamar els seus drets. Una proposta que convida els infants a reflexionar sobre desigualtats i injustícies socials a partir dels mites clàssics

Primer va ser Prometeu, el tità que va robar el foc als déus per lliurar-lo als homes, i ara és el torn de les amazones, integrants d’una comunitat de dones guerreres que van plantar cara als herois grecs més admirats. Agrupación Señor Serrano porta a Olot el segon volum del Projecte Olympus, una sèrie teatral que revisa en clau crítica i divertida els mites grecs. Històries antigues connectades amb l’actualitat amb què la companyia, una de les més internacionals de l’actual panorama escènic català, vol introduir les nenes i els nens en la mitologia clàssica.

Segons explica la llegenda, fa més de tres mil anys un grup de dones lliures, d’esperit comunitari i guerrer va crear una societat en una regió banyada per les aigües del mar Negre. No només dramaturgs com Èsquil sinó també historiadors com Heròdot van immortalitzar el caràcter independent i feminista de les anomenades amazones, que van rebutjar la presència d’homes a la seva comunitat. Recollint aquest mite, Agrupación Señor Serrano llança preguntes que promouen el pensament: per què les amazones volien una societat sense homes? Per què els herois i els guerrers van reaccionar amb agressivitat a aquesta iniciativa? L’ús de la violència és lícit (i necessari) per combatre els prejudicis? O la llibertat únicament es pot conquistar de manera pacífica?

Només pot entrar a veure l’espectacle el públic d’entre 7 i 12 anys. La resta us haureu de conformar amb el dossier per a adults que us ha preparat la companyia.

Creació: Agrupación Señor Serrano
Dramatúrgia: Àlex Serrano i Pau Palacios
Performance:Àlex Serrano
Música: Roger Costa

https://www.srserrano.com/ca/


Activitats Relacionades:

Go to Top