fbpx
XERRADES

Benedetta Tagliabue

“Inspiració en l'arquitectura a través de la bellesa”

Dilluns 4 de juliol de 2022, 19 h, Pati de l’Hospici

Benedetta Tagliabue

A la nostra arquitectura busquem reflectir la complexitat de la realitat, els seus colors, la seva materialitat, les seves olors,… harmonitzats en una situació específica, en un lloc, en una època… Serà aquella harmonització una recerca de la bellesa? Presentarem des del nostre estudi exemples de projectes en les diferents fases per investigar el tema i, de passada, obrir una conversa.

Benedetta Tagliabue – EMBT Arquitectes és un estudi d’arquitectura internacionalment reconegut, fundat el 1994 per Enric Miralles (1955-2000) i Benedetta Tagliabue (Milà, Itàlia, 1963) a Barcelona, que avui opera a tot el món. Tot i això, el despatx ha mantingut el seu nucli fonamental: un enfocament obert, ple d’exploració i experiments juntament amb un alt nivell de pensament conceptual. La seva arquitectura poètica, sempre atenta al context, reflecteix la filosofia de canviar l’entorn observant i respectant el lloc, la història i la cultura.

Projecció de “Converses amb un arbre” (2019), de la Companyia Rouge Elea (Espanya-França).

“Converses amb un arbre” posa imatge i poesia a l’obra homònima creada per la companyia bascofrancesa el 2019. “És molt probable que al final d’aquesta travessia tots es trobin llençats sota l’arbre mentre es pregunten: “Sóc jo natura? Hi ha un cérvol dormint dins meu? És curiós… Gairebé tinc la impressió de sentir créixer l’arbre?».

Des de fa 15 anys, Corine Cella es penja dels arbres per ballar. Ander Fernández fa 15 anys que rasca la fusta de la seva guitarra i el paper de la seva ploma. Junts, entaulen una conversa poètica amb els arbres.

Ho organitza: Fundació RCR Bunka


Activitats Relacionades:

Go to Top