fbpx
CINEMA

Cinema del Club: La rosa púrpura del Cairo

A càrrec de Jordi Teis

Dimarts 22 de juny de 2021, 18.30 h, Sala d’actes de l’Hospici

Cinema del Club: La rosa púrpura del Cairo

El cinema del club és la segona part del club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. La setmana passada, els participants van llegir el llibre  El ferrocarril subterrani, de Colson Whitehead, i aquesta miraran la pel·lícula La rosa púrpura del Cairo, de Woody Allen. Albert Grabulosa va moderar la sessió on es va parlar del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Nominada a l’Oscar i al Globus d’Or al Millor Guió, al Premi Fipresci de Canes per a Woody Allen com a director i guionista, i a dos Premis Bafta com a pel·lícula i guió. Amb Mia FarrowJeff Daniels al capdavant del repartiment, és una de les pel·lícules més valorades pel mateix director, el qual la defineix com un cant d’amor al cinema. Inspirada en textos com Seis personajes en bus­ca de autor, de Pirandello, El mo­derno Sherlock Holmes, de Buster Keaton, o Sombrero de copa, de Robert Sandrich, paradigma de la metacinematografia. El film ens presenta la fugida d’uns personatges, captius a la pantalla d’un cinema, cap a la realitat més propera i el somni de llibertat, nascut en un pati de butaques, d’una dona ignorada i vexada pel marit.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.


Activitats Relacionades:

Go to Top