fbpx
MÚSICA

Concert de Nadal: GIO Symphonia

Ticket to ride: Bach, The Beatles, Glass, Bowie

Divendres 23 de desembre de 2022, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Concert de Nadal: GIO Symphonia

UN DIÀLEG ENTRE LA MÚSICA DE BACH, BERIO, THE BEATLES, DAVID BOWIE I PHILIP GLASS.

Un dels joves creadors catalans més complets estèticament, Lucas Peire, ha fet allò inversemblant i summament radical: traduir en una nova versió el magnetisme d’unes músiques que s’escolten entre elles i que no es poden explicar les unes sense les altres.

Bach és un dels compositors més influents en la història de la música; Berio és un dels compositors més influents de la creació contemporània, i The Beatles és un dels grups més influents del pop del segle XX. Tres mons totalment diversos es troben en aquest programa, el resultat del qual és una explosió musical absolutament radical i sorprenent. Però no ens volem quedar aquí, i per això ens hem fixat en uns altres dos artistes de gran influència en el pop i en la música clàssica més actual —David Bowie i Philip Glass— amb la intenció de seguir establint vincles improbables.

I és que la història de la música és també la història d’un intens diàleg entre artistes més enllà dels buits i de la distància creada pel temps. Un diàleg artístic on s’estableixen vincles estètics, a vegades impensables, i que permeten que tota nova creació s’uneixi a la pròpia herència musical, obrint prismes d’infinites possibilitats.

 

PROGRAMA

  1. S. Bach: Concert de Brandenburg n. 5, bwv1050
  2. Lennon – P. McCartney / Luciano Berio: The Beatles songs
  3. Bowie / Lucas Peire: Bowie songs (estrena mundial)

Philip Glass: Music in similar motion

Elena Tarrats: veu

GIO Symphonia

Francesc Prat: direcció

 


Activitats Relacionades:

Go to Top