fbpx

Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la Covid-19?

XERRADES

Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la Covid-19?

A càrrec de Magda Campins i Clara Prat

Divendres 27 de novembre de 2020, 19 h, Casal Marià

Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la Covid-19?

A finals del 2019 arribaven notícies de la Xina sobre l’aparició i proliferació d’un nou virus, el SARS-CoV-2. D’entrada, els europeus ens ho miràvem des de la distància, amb la secreta esperança que l’epidèmia seria controlada i quedaria com un episodi més de la història de les malalties infeccioses, com va passar amb el SARS-CoV-1, un virus de la mateixa família. Quan es van detectar els primers casos a Europa, al febrer, no estàvem preparats pel que ens venia a sobre: ens enfrontàvem a una malaltia totalment desconeguda, de la qual no sabíem gairebé res, i que es convertiria una pandèmia per a la qual no teníem a punt ni mecanismes de gestió ni de control.

En aquell moment va començar una autèntica marató: científics de tot el món es van posar a treballar a contrarellotge per resoldre tots els interrogants que plantejava la situació d’emergència. Nou mesos després, en data 28 de setembre de 2020, amb més de 32 milions de casos confirmats i 995.836 morts  al món, què n’hem après?

Clara Prats és Llicenciada en Física. Doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències

Magda Campins és Doctora en Medicina. Especialista en Medicina Preventiva i Epidemiologia, i en Pediatria

La xerrada es retransmetrà en streaming al canal de Youtube d’OlotCultura al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=djEZjl9FMDs

Venda d'entrades

PREU: Activitat gratuïta. Cal descarregar-se una entrada per controlar l'aforament.


ELS GRANS INTERROGANTS DE LA CIÈNCIA

Activitats Relacionades: