fbpx

“Davant de Sant Esteve. Fotografies d’Emili Pujol”

EXPOSICIONS

“Davant de Sant Esteve. Fotografies d’Emili Pujol”

3 de setembre - 30 de setembre de 2021, Can Trincheria

“Davant de Sant Esteve. Fotografies d’Emili Pujol”

A més de regentar un estudi on feia retrats —primer al carrer de Joaquim Vayreda i, a partir del 1949, al passeig de Miquel Blay—, Emili Pujol Planagumà (Riudaura, 1908 – Olot, 1972) també va treballar com a fotògraf ambulant. Aquests fotògrafs, altrament anomenats minuters, feien fotos al carrer amb una càmera de caixa que permetia un revelat gairebé instantani i al mateix lloc, la qual cosa abaratia el procés. L’espai preferit d’Emili Pujol era la placeta d’Esteve Ferrer, davant de l’església de Sant Esteve: un lloc de pas privilegiat on els dies festius i assenyalats circulava una gran munió de gent.

Aquestes desenes de fotografies, procedents del fons del fotògraf que es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, mostren unes estampes de l’Olot dels anys cinquanta i seixanta avui totalment desaparegudes però encara presents als àlbums de moltes famílies olotines.

Ho organitza: Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Entrada gratuïta


HORARI D'OBERTURA:
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h / Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 19 h / Diumenges i festius, d'11 a 14 hActivitats Relacionades: