fbpx
TEATRE

El gegant del pi

Pau Vinyals

Dissabte 26 de novembre de 2022, 20 h, Teatre Principal d’Olot

El gegant del pi

UN MONÒLEG QUE PARLA DEL FEIXISME QUE, IRREMEIABLEMENT, TOTS PORTEM A DINS.

En Pau és un home de trenta-tres anys, l’edat de Crist, que s’acaba de comprar un pis amb la seva dona, la Judit, al barri del Raval de Barcelona.

És feliç amb la seva parella. S’estimen i es miren amb amor i tendresa mentre van traient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma i fotos de família d’un dinar de Nadal, de Setmana Santa, d’un salt a la piscina… Llavors ell recorda com estimava el seu avi. Un avi que era franquista.

El gegant del pi és un monòleg escrit i interpretat per Pau Vinyals. És un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten en una família i també en un poble. És un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. En definitiva, de l’espai públic al privat. És una autoficció de l’herència rebuda, un intent per encarar la construcció d’una llar. Què ha fet la meva família per tirar endavant les seves propietats? De què seríem capaços per defensar casa nostra? Què faríem per salvar un fill?

La tribu pot servir per ajudar-nos mútuament o per agafar les armes i lluitar contra l’altre. Temem que ens prenguin el que creiem que és nostre, el que ens pertoca. Poques vegades ens preocupem realment per si estem ofegant l’altre. Tenim por de morir i de veure morir els nostres, i en aquest acte de salvació trepitgem el que ens fa nosa.

 

Dramatúrgia, direcció i interpretació: Pau Vinyals
Direcció: Júlia Barceló
Escenografia: Júlia Colomer
Disseny de l’espai sonor: Arnau Vallvé
Figurinista: Joan Ros


Activitats Relacionades:

Go to Top