fbpx
DANSA

Esbart Marboleny

Ballem i ballarem

Diumenge 18 de març de 2018, 17 h, Teatre Principal d’Olot

Esbart Marboleny

Les diferents seccions de l’Esbart Marboleny mostren en aquest espectacle que la dansa d’arrel tradicional és un element viu a la societat i una opció de futur per a les noves generacions.

Després del “Ballem i ballarem” de 2018, les seccions del Marboleny Escola, Marboleny Jove i el Cos de dansa de l’Esbart Marboleny segueixen reivindicant el fet de ballar i, de manera particular, ballar dansa d’arrel tradicional que, tot i venir de generacions passades, és present i vol ser un element viu a la societat d’avui per a totes les edats. Ballem i ballarem en català amb els infants i joves del Marboleny. Perquè ballar ens fa lliures.

L’espectacle presenta un repertori de dansa i, per a nosaltres, la dansa és moviment i el moviment és llibertat. Per això partim del llaç. El llaç és símbol d’aquesta llibertat. És la línia corbada sobre si mateixa que uneix elements. És l’acabat de paquets que porten essències al seu interior. El llaç és el fil que es desfà a l’estirar-lo, el camí que desplega màgia a la descoberta de tresors que, lliure de tota intenció estratègica, guarda vivències de felicitat i llibertat. El nostre llaç és un reclam a la llibertat i la unió d’un poble que es vol lliure perquè sap enllaçar persones, maneres de ballar, maneres de viure… Des del Marboleny ho recordem enllaçant les nostres danses, enllaçant les nostres seccions de joves dansaires.

«… i ballarem, ballarem, ballarem», proclama Joan Serra (1947-2013).

 


Ho organitza: Marboleny

Go to Top