fbpx
TEATRE

Europa bull

Indi gest

Divendres 25 de març de 2022, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Europa bull

Una sàtira sobre el que suposa creure encara en la Unió Europea davant la inoperància de les seves institucions i de les injustícies que es veuen als mateixos països membres

Europa bull exposa, de manera poètica i elegant i també amb humor, les pors i les queixes dels europeus desemparats.

És peculiar, i també revelador, que el mite d’un segrest i d’una violació sigui el que dona nom a Europa. Avui, els de la riba contrària fan el mateix trajecte creuant el Mediterrani, raptats per la idea d’Europa, i, pel camí, són violats i extorsionats. Molts moren al mar i, per als que hi arriben, la negació d’asil i els “camps de refugiats” els donen la benvinguda. En moments com aquest, i després de tants -ismes, com podem creure en la Unió Europea sense recórrer als EU-femismes?

És, Europa en si, un acudit? Ens hauríem de pixar de riure? O cagar-nos-hi?

Potser allà, agafats de la mà, units sota el nom d’Europa, podríem explicar-nos el mite que ens va batejar: el que narra la història d’un Déu totpoderós que, encès d’amor per una noia fenícia, va viatjar a les costes de l’actual Líban (o Síria), i sota l’aparença d’un toro immens la va raptar mentre creuaven la Mediterrània. Llavors, en arribar a Creta (o a Lampedusa), la va violar. I des de llavors Europa bull. Sembla una olla de pressió que xiula i que fa senyals de fum. Europa ressona, està a punt de petar. És una olla de grills. Un embolic. I amb tanta remor no se sent l’alegria de l’himne, sinó que només notem la sordesa del seu compositor.

Autoria: Indi Gest
Dramatúrgia i direcció: Jordi Oriol
Intèrprets: Sasha Agranov, Carles Pedragosa, Karl Stets, Isak Ferriz, Sarah Anglada i Olga Onrubia
Direcció musical: Carles Pedragosa
Espai i vestuari: Sílvia Delagneau i Max Glaenzel
Il·luminació: Marc Salicrú
Audiovisual: Marc Permanyer
Espai sonor: Jordi Salvadó
Amb la complicitat de Cat.Teatr3s

http://www.indigest.org/


Activitats Relacionades:

Go to Top