fbpx
DANSA

Fairytales

Pocketart

Dissabte 27 d'abril de 2024, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Fairytales

Existeixen els finals feliços dels contes de fades?

Al voltant de la feminitat i dels valors que aquesta aporta al nostre món, l’espectacle ens proposa un retorn a llocs de la nostra infància per revelar els processos que ens condueixen a convertir-nos en la persona que som. Així, les intèrprets van provant diferents rols, com si es tractés d’un joc més o d’un altre vestit. Rols que tots coneixem per coneguts contes de fades o per figures de la vida real. Proposem crear noves fantasies per a nosaltres mateixos, reimaginant les nostres identitats i la nostra manera de veure els nostres finals feliços.

Una proposta de la jove companyia txeca Pockeart, centrada en la dansa contemporània i el teatre físic i liderada per les coreògrafes Johana Pocková i Sabina Bočková. El seu treball es caracteritza per trobar tòpics que, més enllà de les pròpies experiències personals, siguin socialment rellevants, com la manipulació per part dels mitjans de comunicació, les amenaces ambientals globals o el lloc que ocupen les persones en entorns de treball especulatius.

Per a cada treball, cerquen noves estilitzacions de l’expressivitat física, i creen imatges coreogràfiques des de referències específiques del cos. A través de les seves diverses poètiques, formes netes i música original, proposen portar-nos a gaudir d’experiències espirituals i fer-nos arribar reflexions sobre la societat on vivim.

Concepte, coreografia i direcció: Sabina Bočková i Johana Pocková
Creació i interpretació: Aneta Bočková, Jitka Čechová, Michaela Dzurovčínová, Eva Mora Gonzáles, Karolina Graca, Tereza Holubová, Tereza Krejčová i Monika Szpunar
Dramatúrgia: Viktor Černickýc
Assistent coreogràfic: Peter Šavel
Disseny de la il·luminació: Eliška Kociánová
Música: Lukáš Palán i Sára Vondrášková (Never Sol)
Escenografia i vestuari: Vendula Tomšů

Coproducció: festival Sismògraf, festival Tanec Praha (Txèquia) i Julidance (Països Baixos), dins el projecte Big Pulse Dance Alliance del programa Europa Creativa

Go to Top