fbpx
TEATRE

Iaia

Mambo Project

Dijous 15 de febrer de 2024, 19.30 h i 21 h, Teatre Principal d’Olot

Iaia

Un espectacle on conviuen passat i present per conèixer i entendre la història de les nostres iaies.

Com van viure les iaies quan eren joves? Què feien? Com era el seu dia a dia? Iaia és una obra de teatre on el públic entrarà al menjador de casa de la iaia per reconstruir i reviure els seus records. Un altaveu a la vida de les iaies a través del seu testimoni captat en videotrucada. Un espectacle on conviuen passat i present per conèixer i entendre la història de les nostres iaies.

En ple confinament per la COVID-19, la relació amb les àvies (iaies nascudes entre els anys vint i trenta) dels membres de Mambo Project, i de tot arreu, es va veure truncada, i, de sobte, van aparèixer les videotrucades recurrents. Aquest nou mitjà, per a elles totalment desconegut, va obrir una finestra virtual a la intimitat i a la sinceritat. Com si es tractés d’un confessionari transgeneracional, els nets i netes van poder redescobrir la seva biografia amb detalls, matisos i incògnites dels quals no havien sentit a parlar mai.

Mambo Project és un col·lectiu de teatre multidisciplinari. A través del llenguatge teatral i audiovisual busquen nous formats dramatúrgics creant espais escènics immersius on l’experiència de l’espectador esdevé participativa.

Un agraïments per a totes les iaies que han format part del projecte: Mercedes, Antonia, Teresa, Dolors, Matilde, Maria, Magda, Angeleta, Montse, Carme, Juliana, Isabel i Teresa.

Direcció: Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso
Dramatúrgia: Ferran Echegaray i Verònica Navas
Interpretació: Jordi Font Alonso, Mireia Illamola / Eva Ortega i Pino Steiner
Disseny sonor: Marc Naya
Il·luminació: Mario Andrés
Escenografia: Carlos Gallardo
Vestuari: Anna Ramon
Disseny audiovisual: Nina Solà Carbonell
Producció: Hèctor Boada

Go to Top