fbpx
CINEMA

III Mostra Quaestio: cinema i pensament

Dissabte 16 de novembre de 2019, 12, 17 i 19 h, Els Catòlics

III Mostra Quaestio: cinema i pensament

Reflexionar sobre la revolució a partir del cinema: la mostra olotina que promou la simbiosi entre cinema i pensament ofereix una sèrie de pel·lícules i conferències que permetran aprofundir sobre l’origen històric del concepte de revolució i la seva trajectòria, a partir de quatre eixos bàsics: revolució política, revolució cultural, revolució tecnològica i revolució feminista.

La mostra comença el divendres 15 de novembre i dura fins al diumenge dia 17 de novembre.

ACTIVITATS DEL DISSABTE 16 DE NOVEMBRE
12 h: Projecció de la pel·lícula “Escuelas en lucha” i posterior debat sobre Revolució i educació. Després d’un decret governamental on s’anuncia el tancament de 94 escoles a l’estat de Sao Paulo, els estudiants ocupen més de 200 col·legis creant un moviment revolucionari que arribarà al carrer i que forçarà la decisió política.

17 h: Xerrada “Gràfica anarquista (1936-1939). Els arxius visuals de la revolució industrial”, a càrrec d’Andrés Antebi Arnó. Després del 19 de juliol de 1936, havent aturat el cop d’estat feixista a Barcelona, va arribar el moment del moviment llibertari, articulat al voltant de la CNT i la FAI. Gran part de l’economia va ser col·lectivitzada i, aquesta col·lectivització va proporcionar als anarquistes els mitjans necessaris per a introduir el cinema i la fotografia en els circuits propogandístics revolucionaris.

19 h: Projecció de la pel·lícula “Un pueblo y su rey” i posterior debat sobre Revolució política. La pel·lícula és una crònica històrica sobre la Revolució Francesa que mostra, des de tres perspectives diferents, perquè Lluís XVI va ser executat. Des del poble, que es revolta per poder canviar les seves miserables condicions; des de la recentment creada Assemblea Nacional, que dictarà el final del monarca; i des del propi rei, amb els seus palaus, vestits i condescendència amb els vassalls.


Més informació a mostraquaestio.com
Ho organitza: Associació Col·lectiu Hybris. Amb la col·laboració de Cineclub Olot i Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC)


Activitats Relacionades:

Go to Top