fbpx
EXPOSICIONS

“Josep Carner. Dir molt en un mig dir seria mon afany”

1 d'abril - 30 d'abril de 2021, Biblioteca Marià Vayreda

“Josep Carner. Dir molt en un mig dir seria mon afany”

Aquesta exposició de petit format repassa les etapes vitals i literàries de Josep Carner, amb motiu de l’Any Carner el 2020, i té com a finalitat principal crear una eina divulgativa i fàcil d’itinerar.

“Dir molt en un mig dir seria mon afany” és una proposta ideada per Jaume Coll, comissari de l’Any Carner, i dissenyada per Enric Lluch. Així mateix, la producció va a càrrec de la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La vida de Josep Carner (1884-1970) abraça un període apassionant de la literatura i, en general, de la cultura i la història de Catalunya: neix durant el modernisme però viu encara la maduresa de molts dels personatges de la Renaixença, creix amb el noucentisme i el representa, s’involucra en la tasca de la Mancomunitat, opta per la carrera consular, escull l’exili mexicà durant la Guerra Civil Espanyola i acaba tornant a Europa i instal·lant-se a Brussel·les, la ciutat que esdevindrà durant els anys cinquanta el cor de l’europeisme.


Activitats Relacionades:

Go to Top