fbpx
TEATRE

Juana Dolores, massa diva per a un moviment assembleari

Dijous 4 de febrer de 2021, 19.30 h, Teatre Principal d’Olot

Juana Dolores, massa diva per a un moviment assembleari

JUANA DOLORES ÉS NOM DE TXARNEGA. AIXÍ, AMB TX

Un solo performatiu que a partir de la descontextualització de la ideologia, la simbologia i la terminologia marxistesleninistes, exhibeix el dolor de l’individu enfront la comunitat com un desig de ser sexualitzat socialment i culturalment, com una confessió, com una declaració d’amor.

«No creo en justificaciones. Justificarse es de cobardes y de traidores. Me esfuerzo para seguir sospechando el bosque – allí, a lo lejos / desde los andamios. Sin embargo, un viento dorado y mis pies titubean / y mi lengua titubea / y mi orgullo titubea: mi estúpido desequilibrio precipitándome contra la ideología que me sostiene.»

Juana Dolores (1992, El Prat de Llobregat), filla d’immigrants andalusos a Catalunya. És fundadora i coordinadora de l’artefacte cibernètic @HYBRIS.VIRAL en el què, juntament amb l’artista Sandy Moldavia, investiga i desenvolupa pràctiques artístiques digitals. # JUANA DOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari * és la seva primera peça teatral produïda per l’Antic Teatre i actualment està treballant en la segona, * HIT ME IF I’M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor (2020-2021). També reflexiona sobre els límits del vídeo i la poesia, com es pot apreciar a les seves peces audiovisuals LIMPIEZA i SANTA BÀRBARA. Enguany, ha rebut el 56è premi de poesia catalana Amadeu Oller pel seu poemari Bijuteria.

Creació (direcció, interpretació i text): Juana Dolores
Comissariat polític: Josemi Gutiérrez i Kevin Guerrero
Disseny de so: Sofía A. Martori
Disseny d’il·luminació: Conrado Parodi
Disseny i edició del cançoner: Sandy Moldavia
Acompanyament artístic: Semolina Tomic, David Aguilar, Rita Rakosnik
Coproducció: Antic Teatre I Teatre Kaddish
Agraïments: Antic Teatre, TNT, El Graner, Can Felipa
www.juanadolores.com

 

ACTIVITATS RELACIONADES


CINEMA
LIMPIEZA
Dijous 4 de febrer, de 18 a 21.30 h
Amb la mateixa entrada, de 17 a 22 h, pots veure el vídeo Limpieza, també de Juana Dolores, a l’habitació de la neteja del Teatre.
Un vídeo sobre la precarietat de les treballadores de la neteja i de la llar i la hipocresia dels estats-nació en plena crisi sanitària i socioeconòmica a causa del virus COVID-19.
DURADA: 12 minuts


LLETRES
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘BIJUTERIA’
DE JUANA DOLORES
Dimecres 3 de febrer, 19 h, La Carbonera
MÉS INFORMACIÓ

 

Go to Top