fbpx
DANSA

La Bugada

Labuena Compañía

Dissabte 27 d'abril de 2019, 13.30 h, Plaça Campdenmàs

La Bugada

Un espai real, una plaça que preserva els vestigis de l’ús públic, unes dones que renten, aigua i sabó per tot arreu, roba blanca i un safareig on aquestes dones comparteixen confidències, desitjos, pors i la quotidianitat que no s’atura.

La bugada és el resultat del taller de creació col·lectiva impartit per Labuena Compañía durant els mesos de març i abril. Una peça escènica que recrea metafòricament la trobada còmplice entre les dones que rentaven la roba als safaretjos públics. S’utilitza el safareig com a metàfora, com a mostra de l’únic espai de convivència femenina extra-familiar.

La Bugada és una evocació del que succeïa als safareigs quan les dones s’hi reunien per parlar dels seus assumptes. Un espai públic on no només s’hi rentava i esbandia la roba bruta, sinó també les consciències, els pensaments, les pors… Fregar fort fins a desvetllar desitjos i somnis. Murmurar, esquitxar, airejar els draps bruts. Ballar al ritme del sabó, el fregall, el xipolleig de l’aigua.


Direcció del projecte: Labuena Compañía / Taller de creació: Arantza López, David Franch / Dramatúrgia: Labuena Compañía / Intèrprets: dones que han participat als tallers de Les Planes d’Hostoles i la Vall d’en Bas / Producció: Labuena Compañía


Activitats Relacionades:

Go to Top