fbpx
TEATRE

La història del zoo, d’Eduard Albee

Secció Dramàtica del Centre Catòlic d’Olot

Diumenge 11 de febrer de 2024, 18 h, Teatre Principal d’Olot

La història del zoo, d’Eduard Albee

Coneixerem en Jerry, un personatge introvertit, marginat per una societat que li és estranya i a la qual no ha aconseguit adaptar-se, que després d’una llarga caminada en direcció nord a la ciutat de Nova York escollirà en Peter, el típic exponent de la petita burgesia americana —executiu, casat amb una dona i que té dues filles, dos gats i dos periquitos—, per escopir-li, més que per explicar-li, la seva petita història feta de vivències en un ambient sòrdid i brut. En paraules d’en Jerry, un femer!

En Peter, en la seva realitat de comoditats aparents, es resisteix a acceptar l’existència d’aquest món suburbial que diu no comprendre. Una manera com una altra d’ignorar-lo. La comunicació, doncs, en un principi és impossible. En Jerry es decideix a explicar-li la història del gos i de la seva mestressa, patrona de la pensió mísera que li fa d’estatge, i com decideix emmetzinar aquest animal agressiu i ferotge —del qual no ha sabut fer-se amic ni pel camí de l’obsequi ni de la carícia—, però com que no ho aconsegueix, entre l’animal malferit i ell es crea una comunicació estranya, que és una barreja d’odi i de por en un pacte mutu de no agressió.

Incapaç de guanyar-se la seva estimació ha aconseguit el seu odi. En definitiva, li ha despertat un sentiment. En Peter està desconcertat: no vol seguir la conversa i insisteix en el fet que no entén res. En Jerry, en última instància, violentarà en Peter fins a exasperar-lo. Ha decidit acceptar, amb totes les conseqüències, el paper del gos en un intent desesperat d’establir-hi un contacte.

Direcció: Santi Jou
Jerry: Usu Tambadou
Peter: Joan Cros
Escenografia: Toni Golet
Attrezzo: Quim Vilalta
Il·luminació i so: Ferran Vallespir
Fotografia: Ramon Buxó
Vestuari: Susanna Sala

Go to Top