fbpx
CINEMA

L’Ull Viu: ‘El cost de la fruita’ i ‘Cambio permanente, permacultura: hacia una cultura de paz’

Dijous 17 de febrer de 2022, 19.30 h, Núria Social

L’Ull Viu: ‘El cost de la fruita’ i ‘Cambio permanente, permacultura: hacia una cultura de paz’

El cost de la fruita: A l’oest de Catalunya es produeix bona part de la fruita dolça d’Europa. Cada any, quan pugen les temperatures, una legió de braços arriba a les comarques de Ponent per collir les pomes, les peres i els préssecs que trobem als mercats i supermercats. Homes i dones del Marroc, Ucraïna, Algèria, Mali, el Senegal, Romania, la Costa d’Ivori, Colòmbia… La majoria arriben, però d’altres ja hi són. Com la Salimata, que vol que el seu fill no entri a la fruita, o l’Amadou, que somia a reprendre la seva carrera de periodista, o el Hocine, que només desitja sortir de la misèria. Aquest documental és el resultat de dos anys d’observació i seguiment de les campanyes de la fruita a Lleida. Una història de temporers sense present, d’una pagesia sense futur; una història de supervivència des de la perifèria de les perifèries, d’una terra exhausta. Un documental que explora cartografies locals i globals que, des d’Alcarràs, Torres de Segre o la Granja d’Escarp, poden explicar el món.

Cambio permanente, permacultura: hacia una cultura de paz: Documental presentat a Espanya que mostra la feina d’un grup de persones obstinades a transformar la manera en la qual vivim i ens relacionem amb el nostre entorn. Presenten la permacultura com un canvi de paradigma en el qual restablir el contacte amb la natura i les relacions de manera més saludable, respectuosa i feliç, que denominen ‘cultura de pau’.

Horari:
19.30h Documental ‘El cost de la fruita’
20.30h Documental ‘Cambio permanente, permacultura: hacia una cultura de paz’
21.00h Cinefòrum

Ho organitza: Núria Social, amb la col·laboració i participació de L’Artiga Coop, la cooperativa Arran de Terra i Resilience.Earth


Activitats Relacionades:

Go to Top