fbpx
TEATRE

Musical: L’alegria que passa

Dagoll Dagom

Divendres 1 de desembre de 2023, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Musical: L’alegria que passa

Dagoll Dagom presenta el que serà l’últim espectacle de creació de la seva trajectòria basat en un clàssic de Santiago Rusiñol.

Després d’haver treballat amb textos d’Àngel Guimerà, Mercè Rodoreda o Pere Calders, entre d’altres, la companyia torna a portar un clàssic de la literatura catalana a la contemporaneïtat a través de la dansa, la música i el teatre.

L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol, es va estrenar al Teatre Romea l’any 1898 i es va convertir en un referent per a moltes companyies del país, amb la qual cosa va esdevenir un dels espectacles més representats de l’època.

Un poble gris, monòton i industrial veu trencada la seva rutina laborable amb l’arribada d’un gran espectacle musical. La companyia ha sigut contractada per l’alcalde, que també és el propietari de l’única fàbrica a tota la població. En Joan, el fill de l’alcalde, que està a punt de casar-se amb la seva parella, la Lina, s’enamora de la gran estrella Zaira i vol fugir amb ella ben lluny. La Zaira, en canvi, està esgotada de la seva vida nòmada i desitjaria quedar-se a viure allà i portar una vida més tranquil·la. Al seu costat, en Puck, el mànager agressiu, la maltracta creient-la de la seva propietat i li exigeix que continuï. L’autoritari i fals alcalde demòcrata obliga el seu fill a desistir dels seus somnis.

Una idea d’Anna Rosa Cisquella
A partir de l’obra de Santiago Rusiñol
Un espectacle de Dagoll Dagom
Text i direcció d’escena: Marc Rosich
Música i direcció musical: Andreu Gallén
Direcció coreogràfica: Ariadna Peya
Dramatúrgia: Anna Rosa Cisquella, Andreu Gallén, Ariadna Peya i Marc Rosich
Lletres: Andreu Gallén i Marc Rosich
Escenografia i vestuari: Albert Pascual
Caracterització: Clàudia de Anta
Ajudantia de direcció: David Pintó
Disseny de so: Jordi Ballbé
Disseny d’il·luminació: David Bofarull (AAI)


Activitats Relacionades:

Go to Top