fbpx
DANSA

Odissea

Crea Dance Company / Maria Rovira

Dissabte 27 de gener de 2024, 19 h, Teatre Principal d’Olot

Odissea

Un espectacle de dansa de gran format que parla amb bellesa de la cruesa del món d’avui.

Odissea és el nou treball de Maria Rovira per a vuit ballarins i amb música original d’Eduard Iniesta. És un viatge que reflexiona sobre la nostra societat i els seus esdeveniments recents, sobre les guerres “modernes” i les seves conseqüències migratòries. L’original peça no defuig el dolor i la tragèdia, i ressalta imatges poètiques i belles en una creació visual plena de ritme. Odissea parla de sentiments com ara l’absència i la supervivència.

El grup nombrós i divers d’intèrprets en aquesta Odissea és una trobada d’estils i de cossos diferents, els quals representen diverses cultures i idiosincràsies que ocupen un espai comú a través de nou escenes que simbolitzen el viatge complet de la vida. Entre altres coses, ballen la bellesa, l’adversitat, la por, l’amor i la puresa, ingredients pels quals transitem constantment.

La coreògrafa Maria Rovira va fundar Trànsit Dansa, una companyia amb més de vint creacions, l’any 1985. Ha fet coreografies també per a nombroses companyies internacionals, com el Ballet Hispánico de Nova York, el Ballet Nacional de Cuba, el Ballet Nacional de l’Uruguai, el Ballet de l’Òpera de Dessau o l’American Danse Festival, entre molts d’altres. El 2017 va posar en marxa la Crea Dance Company amb l’estrena d’Els Ballets de Maria Rovira a Cuba per al Festival Grec de Barcelona. Després ha presentat Carmina Burana, en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, i el Rèquiem de Mozart, que ha rebut el Premi Butaca com a millor espectacle de dansa, entre d’altres. És Premi Nacional de Dansa 1998.

Direcció i coreografia: Maria Rovira
Il·luminació: Sergio Gracia
Ballarins: Nilufer Ackanbas, Ariadna Jordán, Marcel Quesada, Idolina Masses, Alejandro Miñoso, Julio León, Osmani Torres i Laia Vancells
Música original: Eduard Iniesta
Vídeo: Carme Gomila
Equip de rodatge: Carme Gomila, Marina Cardona, Adriana Cuenca, Yanelis Godoy, Lluc Hernández, Bruna Solans i Meri Varó
Vestuari: Marta Garreta

Go to Top