fbpx
TEATRE

Oligor y Microscopía

La melancolía del turista

Dimecres 24 de novembre de 2021, 19.30 h, Teatre Principal d’Olot

Oligor y Microscopía

La melancolía del turista és una descomposició d’instants i d’objectes pels quals la idea d’un paradís es fixa en la imaginació. Sorgeix d’un treball de camp en alguns llocs de vacances dels quals es van recuperar vestigis que ens parlen de l’ascens i de la caiguda d’aquella fantasia mental.

Quants segons es triga a construir i a perdre un paradís? La melancolía del turista és una galeria de miratges que explica la intensitat d’un paisatge sublimat que ja no existeix, o que mai no ha existit, d’un cos que s’esvaeix en el temps i que només reviu a través de residus de memòria.

Per això l’espectacle també és un qüestionament de les imatges que es produeixen en la nostra idea de descans. Però la malenconia també és un estat, l’estat d’ànim suspensiu que acompanya l’excepció, una força activa que ens condueix cap al desig de reinventar-nos en aquests períodes en què es fractura la inèrcia de les coses.

Un viatge íntim per a molt poquets espectadors. Un petit escenari a escala on les coses apareixen i desapareixen. I tot plegat enmig de petits parpelleigs lleugers: ombres, imatges analògiques, mecanismes fràgils i miniatures de paper i estany. Un delicat teatre cinema i un joc de somnis de dia, la inventiva poètica dels quals et porta a l’instant en què totes les joguines eren vives.

Una producció d’Oligor y Microscopía (Mèxic-Espanya)
Creació, realització i interpretació: Shaday Larios i Jomi Oligor
Col·laboració poètica: Ángel Hernández
Col·laboració inventiva: Ivan Puig
Col·laboració musical i sonora: Suetszu & Jayrope


Activitats Relacionades:

Go to Top