fbpx
TEATRE

Pòsit

Meritxell Yanes

Diumenge 27 de novembre de 2022, 19 h, Orfeó Popular Olotí

Pòsit

UNA PEÇA QUE EXPLICA LES MÚLTIPLES CÀRREGUES QUE HAN D’ASSUMIR LES PERSONES QUE CUIDEN ELS MALALTS D’ALZHEIMER AMB TENDRESA, AMOR, RESPECTE I TAMBÉ AMB UN TOC D’HUMOR

Els cuidadors dels malalts d’Alzheimer acaben recopilant un grapat de records desorganitzats, de converses absurdes i de situacions hilarants. Així a la dura tasca de cuidar s’hi afegeix la gran responsabilitat de tenir cura d’aquests records, que, per pudor o necessitat, s’acabaran oblidant de mica en mica i s’acumularan en un continent —n’hi podem dir casa, armari, calaix o cervell— fins a perdre la forma, el sentit i el context sense l’oportunitat de convertir-se en una inspiració per a futures generacions.

Totes aquestes idees escrites en pòstits són petites mostres d’amor, de felicitat i de bogeria; situacions reals i imaginàries, amb humils capes de dignitat, amb les quals es vol donar escalf, divertir i redescobrir la relació cuidador-pacient d’una manera tendra i respectuosa.

Perquè quan les persones amb aquest tipus de demència s’oblidin d’aquest món d’etiquetes fluorescents, els tornarà a aparèixer aquell somriure sorneguer que tenien quan eren infants i només restarà un darrer record per oblidar-ho tot.


Activitats Relacionades:

Go to Top