fbpx
LLETRES

Presentació del llibre ‘La doble vida d’Okita Sōji, de Carles Batlle

A càrrec de Mita Casacuberta

Dimarts 27 de setembre de 2022, 19 h, Biblioteca Marià Vayreda

Presentació del llibre ‘La doble vida d’Okita Sōji, de Carles Batlle

Us agraden les novel·les històriques i els relats d’aventures (i més si tenen lloc a prop de casa, a la Garrotxa)? Us interessa més quan tots els personatges són reals i arriben de lluny? Maria de les Neus de Bragança és la muller del germà del pretendent carlí a la corona d’Espanya durant la tercera carlinada. És una dona forta, que trenca els motllos i les convencions del seu temps, i lluita en primera línia de foc durant la guerra. Okita Sōji és el millor espadatxí del Japó durant el període Edo (que acaba amb la Restauració Meiji, entre 1866 i 1869); és un heroi nacional. La seva vida ha donat lloc a nombroses pel·lícules, novel·les, manga, videojocs i anime. Però potser ignoren què li va passar per les nostres terres…

La història cavalca per damunt de tensions no resoltes i configura un itinerari “de redempció”. Tot plegat s’aprofita per expressar una certa filosofia, una visió del món particular i suggestiva que procedeix directament del xoc de cultures, el budisme i el bushido (‘el camí del guerrer’), i xoca amb el pensament occidental a les albors de l’era contemporània.

Carles Batlle és novel·lista, autor teatral i traductor. Les seves obres dramàtiques (traduïdes a més d’una desena de llengües) han estat estrenades i publicades a diversos països d’Europa i Amèrica. També han obtingut diferents premis (Ignasi Iglésias, SGAE, Born, Recull o Octubre, entre altres). Com a novel·lista, ha publicat cinc novel·les: Kàrvadan. La llegenda de l’impostor (2012), que és el primer volum d’una trilogia d’aventures situada a l’Alta Garrotxa continuada per Sota l’ombra del drac de pedra (2014) i De la sang dels blaus (2016). També ha publicat la novel·la en castellà El jinete de Pegaso (2017). I, últimament, La doble vida d’Okita Sōji (Columna, 2022).

Go to Top