fbpx
CINEMA

Projecció de “Exposure”

Olot.Doc

Dijous 26 d'octubre de 2023, 19.30 h, Cines Olot

Projecció de “Exposure”

Una expedició d’onze dones comunes i corrents del món Àrab i d’Occident arrosseguen juntes, contra vent i marea, trineus de seixanta-vuit kilograms de pes a través del gel de l’Àrtic que desapareix ràpidament i es converteixen en l’últim equip de la història en arribar al Pol Nord.

La directora Holly Morris i el seu equip filmen la lluita d’aquestes aventureres que trenquen tabús, capitanejades per la veterana exporadora polar Felicity Aston, sobrevivint a la congelació, als ossos polars, al sexisme i fins i tot al dubte de si mateixes, en una història de resiliència, supervivència i ciutadania global.

La projecció anirà seguida d’una ponència amb:

Mònica Verge i Folia. Va començar a escalar i a fer esquí de muntanya l’any 1978, als 18 anys, un moment en què poques noies feien alpinisme. Va conèixer les que van organitzar la “Primera Expedició Femenina” de tot l’estat a l’Himàlaia, al cim del Kangtega, de 6.800 m, al Nepal. Era el maig del 1984. Amb la Magda Nos, el 1989 va fer el cim del Cho Oyu, 8.201 m.

Meri Puig i Rebustes. Als 15 anys comença la seva trajectòria com a esportista, escaladora i alpinista amb ascensions a tota Espanya, els Alps, i la Rabada-Navarro del Naranjo de Bulnes, amb l’Anna Massip. Al 1984 va liderar la “Primera Expedició Femenina” al cim del Kangtega, a l’Himàlaia, fent equip amb cinc companyes més.

Organitza: Olot.Doc


Activitats Relacionades:

Go to Top