fbpx
CINEMA

Projecció del documental ‘Tocant la lava del volcà Cumbre Vieja. Illa de la Palma’

Amb Jordi Ribó, Albert Barceló i Màrius Serra

Dijous 2 de juny de 2022, 18.30 h, Espai Cràter

Projecció del documental ‘Tocant la lava del volcà Cumbre Vieja. Illa de la Palma’

Tot evoluciona a una velocitat de vertigen i les tecnologies no paren d’avançar… però és bo parar i fixar la mirada al nostre voltant. Fa pocs mesos, qui no seguia a les notícies de la televisió, la ràdio o la premsa l’explosió del volcà Cumbre Vieja? Havíem de ser a La Palma, a primera línia de foc. Per això volíem tenir unes imatges fixes d’aquest moment d’expressió de la natura, d’aquest fenomen que ens sorprèn i que té un contrasentit: d’una banda, la destrucció que s’està produint de cases, carreteres, plantacions i tot el que això comporta; però, de l’altra, l’atracció, l’espectacle del volcà en estat pur, que és meravellós. La natura parla i nosaltres l’hem d’escoltar, la natura ens posa límits i nosaltres els hem de respectar.

Jordi Ribó, reconegut fotògraf granollerí, se’n va anar a La Palma i va viure de ben a prop, el dia a dia de l’erupció de Cumbre Vieja. Les imatges, impactants, han servit de base d’un documental sobre la força de la natura, la impossibilitat de l’ésser humà de domar-la i com d’impactant és!

Acompanyarem la projecció del documental amb una conversa amb el director, Jordi Ribó, i el realitzador, Albert Barceló. L’acte serà presentat per l’escriptor Màrius Serra.

L’activitat forma part del cicle “Volcans i vida”, que inclou diverses activitats sobre vulcanologia.


Activitats Relacionades:

Go to Top