fbpx
DANSA

Rèquiem nocturn

Companyia La Diürna / Pere Faura

Dissabte 29 d'abril de 2023, 19 h, Teatre Principal d’Olot

Rèquiem nocturn

El coreògraf barceloní Pere Faura s’endinsa en l’univers artístic del director de cinema i coreògraf Bob Fosse, gran expert en l’espectacle de la mort, per crear un gran rèquiem festiu i ple de purpurina amb un repartiment multidisciplinari i multigeneracional de nou intèrprets, dos músics en directe i la col·laboració especial de Francesc Orella

Escenes icòniques i d’altres de més desconegudes de Fosse seran reinterpretades en un ritual fúnebre per fer reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

Pere Faura va iniciar la seva carrera als Països Baixos, on va crear bona part de les seves primeres peces, principalment al Teatre Frascati d’Amsterdam, d’on va ser coreògraf associat. El 2006 va tornar a Barcelona i va continuar la seva faceta de creador amb diverses produccions, algunes de les quals s’han estrenat o hem pogut veure al festival Sismògraf, com Sin baile no hay paraíso i Sweet tyranny. El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com ara l’striptease, la disco, els musicals i el porno, remesclats en una coreografia multidisciplinària que combina tots els elements de l’engranatge teatral.

Espectacle programat amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.


Concepte, direcció i coreografia: Pere Faura
Interpretació: Odo Cabot, Montse Colomé, Raffaella Crapio, Mario Garcia, Júlia Irango, Anamaria Klajnescek, Gloria March, Víctor Pérez Armero i Toni Viñals
Concepte i espai escènic: Jordi Queralt
Composició, direcció i interpretació musical: Aurora Bauzà i Pere Jou (Telemann Rec.)
Amb la col·laboració de Francesc Orella
Assessorament dramatúrgic: Marc Angelet
Ajudantia de direcció: Anna Serrano
Ajudantia de coreografia: Claudia SolWat
Rèquiem nocturn, de La Diürna / Pere Faura, és una coproducció dins el projecte Cèl·lula#2 del Mercat de les Flors, el qual s’ha fet amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell.
Amb el suport especial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go to Top