fbpx
DANSA

Rumiar: Quedar-se a prop

Dijous 18 de juny de 2020, 20.30 h, a través de la plataforma Zoom

Rumiar: Quedar-se a prop

Un soroll, un fer, un mastegar, un estar, un capficar-s’hi… Emissió del capítol rodat a Olot del projecte Rumiar. 

Aquesta proposta busca la sinergia entre l’edició de vídeo, el moviment i el material discursiu o textual a través de la mirada coreogràfica de Quim Bigas.

Al llarg de quatre episodis repartits entre quatre municipis, Rumiar cerca la trobada entre artesanies i maneres de fer, entre discursos i accions, entre el post i el pre. Simultàniament és també un treball en xarxa entre espais i maneres de contextualitzar i apropar-se a diferents estrats d’allò que en podríem dir públic. Editar moments i transportar-los, extreure circumstàncies perquè es converteixin en circumstància d’una altra cosa, tallar i acumular per evocar, o crear, un lloc.

El conjunt dels vídeos volen aportar una constel·lació de visions, de moviments i de perspectives així com un ventall de creuaments. La col·lecció, a més, pot oferir una sèrie de moviments en què un condueix fins a l’altre i és la conseqüència del següent.

El d’Olot és un dels quatre capítols de la col·lecció. Els altres s’han rodat a Lloret, Mataró i Terrassa, i el 2 de juliol s’emetrà virtualment la sèrie completa. Amb la mateixa entrada podreu veure l’emissió dels quatre capítols de la sèrie, que es farà el dijous 2 de juliol, a les 20.30 h, per la plataforma Zoom. Tindrà una durada d’uns 50 minuts.

“Quedar-se a prop” és una continuació. Un punt d’arribada i un lloc on adonar-nos dels llocs que habiten amb nosaltres.

Dels nostres cossos en el lloc. Quedar-se com una manera de deixar que altres móns també s’obrin.

L’etimologia de quedar-se remet a la calma, a estar tranquil… El quedar-se és una trobada amb unes persones de forma tranquil·la i també una premissa pel mateix cos. Una premissa que ens convida a no anar massa lluny, a quedar-nos a prop del cos, a prop de la llar….

El quedar-nos a prop és aplicat, en aquest capítol, a totes les implicades – l’edició del vídeo, el text i el moviment -. Cadascuna d’aquestes artesanies es queda a prop d’una manera o altra i, en aquest quedar-se, s’obre un espai imaginatiu i reflexiu per a l’espectador.

“Quedar-se a prop” té dues fases: una primera fase on Èlia i Zeba estaran treballant a la zona dels Tossols a Olot i una altra, la segona, on es presentarà la gravació. La primera fase dona una intervenció artística a l’espai obert i la segona aporta una visió concreta i propera, extreta d’aquell moment. Paral·lelament, la Marina Espasa, a través d’algunes converses amb Quim Bigas, ha elaborat un text des del seu pis que s’inclou a la segona fase d’aquest procés.

Un projecte de Quim Bigas i Anna Bohigas

Amb la complicitat del Teatre Principal d’Olot, el Teatre Municipal de Lloret, el Teatre Monumental de Mataró i Terrassa Arts Escèniques

Text Olot: Marina Espasa
Ballarina d’Olot: Èlia Teis
Producció del vídeo d’Olot: Zeba Produccions

Go to Top