fbpx
TEATRE

Teatro Amazonas

Azkona-Toloza

Divendres 15 d'octubre de 2021, 19.30 h, Teatre Principal d’Olot

Teatro Amazonas

A través d’una sèrie de protagonistes i de llocs i d’unes quantes històries, totes elles unides per la idea del deliri de grandesa, Azkona i Toloza proposen una història coral que s’endinsa en els últims cinc segles d’història del territori amazònic brasiler.

Teatro Amazonas és un projecte documental en l’àmbit de les arts vives que forma part de la sèrie documental Pacífico. Una trilogia centrada en les noves formes de colonialisme, la barbàrie sobre el territori i els pobles indígenes d’Amèrica del Sud i la seva estreta relació amb el desenvolupament de la cultura contemporània. La temporada 2018-2019 vam poder veure’n el primer volum, Extraños mares arden, i ara tindrem l’oportunitat de gaudir del segon, Tierras del Sud (vegeu dissabte 16 d’octubre) i d’aquest tercer.

L’Amazònia sempre ha estat descrita per Occident com una enorme zona deserta, deshabitada i salvatge, malgrat que milions d’indígenes han viscut a les seves ribes i selves durant segles. És un lloc impenetrable, exòtic i exuberant. Caòtic, delirant i sense llei. Un paradís de somni per a exploradors, conqueridors i aventurers, ple de tresors per descobrir i de recursos per explotar. Una gegantina extensió verda travessada per una enorme ranura en forma d’anaconda. Un lloc on el blau i el verd són una mateixa paraula.

Autoria: Azkona & Toloza
Posada en escena, dramatúrgia i performers: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández
Veus en off: Agens Mateus i Tobias Temming
Espai escènic: Xesca Salva i Azkona & Toloza
Vestuari: Sara Espinosa
Il·luminació: Ana Rovira
www.miprimerdrop.com


Activitats Relacionades:

Go to Top