fbpx
TEATRE

The Mountain

Agrupación Señor Serrano

Divendres 22 de gener de 2021, 19.30 h, Teatre Principal d’Olot

The Mountain

PARLEM DEL MITE DE LA REALITAT AMB UNA NARRATIVA ESCÈNICA MODERNA I TRENCADORA

Un espectacle sobre les fake news (notícies falses) i una reflexió sobre el que és la veritat. A l’escenari, actors, performers i un set de miniatures, objectes i fotografies que els artistes van manipulant i projectant en una pantalla per crear el relat. Una proposta radical en el fons i en la forma que ens farà plantejar moltes preguntes.

Hi ha una imatge àmpliament difosa que recorre la història de les idees: escalar una muntanya, superar totes les dificultats per arribar al seu cim i, un cop allà, poder veure el món “tal com és”. Observar la veritat i no només ombres o reflexos. És una bella imatge, en efecte. Però realment és així? Sovint, mirant des del cim cap avall, no es veuen més que núvols i boira cobrint-ho tot o un paisatge que canvia depenent de l’hora del dia o del temps. Com és, doncs, aquest món? Com és aquesta veritat? Existeix la veritat? És aquesta un cim que cal coronar i prou, o més aviat és un sender fred i inhòspit que cal escalar contínuament? Una xarxa d’idees, històries, imatges, accions i conceptes sustenta l’entramat dramatúrgic de The Mountain. Amb aquests materials, desplegats en capes que es barregen creant connexions inesperades, la peça es presenta com una exploració sense mapa sobre el mite de la veritat.

The Mountain combina la primera expedició a l’Everest, l’èxit de la qual és encara avui dia incert, amb Orson Welles sembrant el pànic al seu programa de ràdio “La Guerra dels Mons”, jugadors de bàdminton jugant a beisbol, un web de notícies falses, un dron escrutant el públic, molta neu, pantalles mòbils, imatges fragmentades i Vladímir Putin dissertant satisfet sobre la confiança i la veritat.

Creació: Agrupación Sr. Serrano
Dramatúrgia i direcció: Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal
Performance: Anna Pérez Moya, Àlex Serrano, Pau Palacios i David Muñiz Música: Nico Roig
Videoprogramació: David Muñiz
Videocreació: Jordi Soler Quintana
Espai escènic i maquetes: Lola Belles i Àlex Serrano
Vestuari: Lola Belles
Disseny de llums: Cube.bz
Màscara digital: Román Torre
www.srserrano.com


Activitats Relacionades:

Go to Top