fbpx
TEATRE

Tierras del Sud

Azkona-Toloza

Dissabte 16 d'octubre de 2021, 12 h, Parc Nou

Tierras del Sud

Què uneix l’industrial tèxtil italià Luciano Benetton amb l’expresident de l’Argentina Mauricio Macri, i aquest últim amb els famosos vaquers nord-americans Sundance Kid i Butch Cassidy? I Ted Turner, propietari de la CNN, amb el petit clan maputxe del Curiñanco? La resposta es troba al sud d’Amèrica del Sud, a la Patagònia argentina.

Tierras del Sud, SA, és la segona part de la trilogia escènica documental Pacífico, la qual aporta elements de context per entendre la barbàrie contra els pobles nadius americans, i també s’endinsa en les estretes però desconegudes relacions que existeixen entre les grans fortunes multinacionals, els estats sud-americans, l’explotació excessiva dels recursos naturals del territori i els cossos que l’habiten.

En aquest cas concret, Tierras del Sud, SA, se centra en la relació sòlida que hi ha entre les grans fortunes estrangeres que conflueixen en la Patagònia argentina, com la dels empresaris italians Carlo i Luciano Benetton, amb la barbàrie al territori ancestral maputxe, situat entre les províncies de la Patagònia de Neuquén, Chubut i Río Negro.

Durant aquest itinerari audioguiat, sentirem les seves històries mentre caminem per la plaça d’Amèrica i pels carrers de Cuba, de Veneçuela, de l’Argentina, etc.

 

Creació i dramatúrgia: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández
Intèrprets: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández
Veus: Sergio Alessandria, Agustina Basso, Conrado Parodi, Gerardo Ghioldi, Daniel Osovnikar, Sebastián Seifert i Marcela Imazio
Banda sonora original i espai sonor: Juan Cristóbal Saavedra

Espectacle audioguiat a l’exterior

Hi ha disponible la versió d’àudio per a infants

www.miprimerdrop.com

 

 

Go to Top