fbpx
TEATRE

V7: L’art de silenciar

Susanna Barranco Companyia de Teatre

Dijous 29 de febrer de 2024, 20 h, Teatre Principal d’Olot

V7: L’art de silenciar

La censura i l’autocensura: qui posa els límits? Un diàleg entre dos personatges que ens farà reflexionar sobre la censura, la violència o el poder.

Aquest projecte teatral de creació parteix d’una investigació sobre la por i sobre la llibertat d’expressió. L’espectacle porta profundament inscrita la tensió i el debat que comporta la censura i l’autocensura com a idees de control del lliure pensament i de la lliure expressió. Quins són els límits? Per què censurem? Què acceptem de la divergència?

Dos personatges que es troben en un únic espai escènic on representen un diàleg etern i reflexiu. Per una banda, la Puta, com a símbol de la perversió i la submissió de la dona i com a personatge que qüestiona el sistema patriarcal que imposa unes lleis de control. Per altra banda, l’Arquíloc, en referència al primer poeta que va ser censurat a l’antiga Grècia i que incitarà la Puta a explicar la seva història, a exposar-se i a sentir.

L’espai escènic i el temps es presenten com dos elements difosos que constitueixen un univers on la performativitat i diversos textos conviuran. Una sèrie d’escrits de creació pròpia i d’altres inspirats i basats en obres artístiques, sobretot cinematogràfiques, van ser censurats o revisats, com el documental Breathe, del qual parteix V7.

Direcció i text: Susanna Barranco i Juan Navarro
Interpretació: Susanna Barranco i Juan Navarro
Cap tècnic i disseny de la il·luminació: Conrado Parodi
Espai escènic i vídeo: Manel Barnils


Activitats Relacionades:

Go to Top